Четвер, 25.04.2024, 09:28Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

       Ось після холодної зими настали весняні сонячні дні. Пожвавішали, ожили горобці, затягли своє «ці-ці-фі, ці-ці-фі, ці-ці-фі» синички.

       Навесні повертаються із теплих країв пернаті друзі. Люди раді їхньому прильоту, особливо тим птахам, які живуть біля людських осель і яких вони добре знають ще з дитинства.

Прихід весни можна відчути ще в лютому.    Із настанням перших теплих і сонячних днів оживає  ліс : повсюди чути дзвінкі голоси співочих птахів. Одним з перших прилітають шпаки і невеликими зграйками довго літають або сидять на деревах і весело виспівують. Неподалік від поселень, біля полів і городів часто зустрічаються вівсянки та іншим птахи.

    У цю пору  юні природолюби - учні загальноосвітніх шкіл допомагають дбати про наших пернатих друзів : де  необхідно, вивісити штучні будиночки для птахів, оберігати їх від браконьєрів, не турбув ... Читати далі »

Переглядів: 364 | Додав: brodylg | Дата: 28.03.2016 | Коментарі (0)

  9 квітня 2016 р. в рамках акції "Майбутнє лісу в твоїх руках" буде проводитися   акція "Дерево Миру".  Головними  напрямками ініціативи є усвідомлення важливості миру, обєднання  представників національних спільнот в Україні та за кордоном. 

  Запрошуємо всіх охочиш  взяти участь в акції.

 Контактний телефон  2-73-87 ДП "Бродівський лісгосп"

Переглядів: 363 | Додав: brodylg | Дата: 28.03.2016 | Коментарі (0)

    Щорічна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» традиційно проходить на теренах ДП «Бродівський лісгосп» Для громадськості це  гарна можливість долучитися до життєдайного світу природи і відчути причетність до величної справи лісівників, а для працівників ДП «Бродівське лісове господарство» — одна з  нагод продемонструвати свою роботу і привернути широку увагу до потреб галузі і проблем довколишнього середовища.

... Читати далі »

Переглядів: 477 | Додав: brodylg | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

           Ліс відіграє велику роль у житті людини та суспільства, адже він є легенями планети, які постачають кисень та відновлюють склад повітря. Ліс є незамінним постачальником сировини для промисловості країни,  притулком для багатьох звірів . Він забезпечує тварин їжею і природним матеріалом для створення своїх хатинок. Також листя  з опалих дерев приймає участь у грунто утворенні і збагачує грунт корисними  мінералами.

     Для людини дуже корисно відвідати ліс, подихати хвойним ароматом ялинок та сосен і просто отримати насолоду. Ліс – це наше  здоров’я!

       Цього  тижня проводяться пізнавальні уроки для школярів, на яких діти дізнаються  багато цікавого і пізнавального  про ліс. Разом з працівниками лісгоспу своїми знаннями  поділилися  також  учні шкільного лісництва.

       Так ... Читати далі »

Переглядів: 352 | Додав: brodylg | Дата: 22.03.2016 | Коментарі (0)

Одним із найкращих багатств, якими наділена наша держава являється ліс.

    Відомий письменник М. Пришвін писав „У лісі я знайшов для себе джерело безкінечних відкриттів...” Справді, в лісі ми зустрічаємося із своєрідною сукупністю рослин, різноманітним тваринним світом.

    Лісове господарство в нашій країні є галуззю суспільного виробництва, яка займається вивченням, обліком, вирощуванням лісів, охороняє їх від пожеж, шкідників і хвороб, регулює користування лісом з метою задоволення потреб народного господарства

       Одночасно з вирубуванням проводиться відновлення лісів, закладання лісових масивів. Усі лісогосподарські роботи виконуються на наукових засадах, з урахуванням рекомендацій лісівництва – науки про життя лісу та його вирощування.

                   Так, з  21 березн ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: brodylg | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

     З 21 березня стартує щорічна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України, Товариства лісівників України. Надзвичайно важливо розповісти підростаючому поколінню про неоціненну роль лісів не лише для України, а й для усього світу. Сьогодні лише 31 відсоток суші планети вкрито лісами, а виробляють вони 60 відсотків так необхідного для життя кисню.  Ліс, його дари, деревина настільки міцно увійшли в наше життя, що ми й не уявляємо, що  може бути  по-іншому. Тому важливо, щоб кожен, хто виявить бажання приєднатися до створення лісових насаджень,  розумів, яка це відповідальність й кропітка справа. Адже сіянці які цієї весни будуть висаджені , тільки через 60-80 років стануть справжнім лісовим масивом. Й лише тоді вони будуть давати максимальну користь людям , забезпечуючи чистим повітрям, лісовими ягодами, грибами, лікарськими рослинами, запрошуючи на відпочинок, даючи притулок д ... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: brodylg | Дата: 18.03.2016 | Коментарі (0)

         На протязі двох тижнів лютого місяця 2016 року в лісових угіддях ДП «Бродівський лісгосп» було вчинено три випадки незаконної рубки дуба звичайного.  Ці незаконні рубки були скоєні варварським методом в трьох лісництвах лісгоспу.

           Злочинці на протязі трьох ночей зрізали і вкрали частину ділової деревини з чотирнадцяти дерев дуба загальною кубомасою тридцять чотири метра кубічних та завдали шкоди лісовому господарству на суму 169005.61грн.

       Для даних випадків характерно те що злодії залишали високі пні  та забирали комлеву деревину довжиною від 1.3метра до 3 метрів, а решту залишали на місці вчинення злочину.  Скоріше всього вкрадена деревина вивозиться великотоннажним малогабаритним транспортом. Матеріали по факту вчинення незаконних рубок передані в Бродівський відділок поліції Золочівського відділу поліції ГУНП ... Читати далі »

Переглядів: 375 | Додав: brodylg | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (0)

ДП «Бродівське лісове господарство» постійно працює над оновленням основних засобів з метою впровадження нових, більш продуктивних та економічно ефективних механізмів та обладнання.

Так в 2014 році було придбано Форвардер Амкодор 2662-01,що працює в Підкамінському лісництві ДП «Бродівське лісове господарство», що дало змогу повністю зняти проблему із заготівлею та вивезенням лісо продукції з заболочених та важкодоступних лісосік.

Продуктивність даної техніки при роботі в гірських умовах склала близько 55 метрів кубічних переміщеної деревини в зміну. В порівнянні один Форвардер Амкодор 2662-01 замінив два трактори МТЗ-82.

Зважаючи на те, що на рівнинній частині ДП «Бродівське лісове господарство» значна частина лісосік , які плануються розроблятися в наступні роки сильно заболочені і важкі для вивезення лісо продукції автотранспортом, адміністрація лісгоспу  за попереднім погодженням Держлісагенства України в лютому 201 ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: brodylg | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)

    В  ДП «Бродівський лісгосп» працює 60 жінок, що складає 15 відсотків від усього колективу. Вони працюють в усіх підрозділах підприємства:  готують смачні обіди, садять і доглядають за лісовими культурами, збирають  насіння , вирощують посадковий та декоративний  матеріал, ведуть облік, займаються переробкою деревини.  

      В конторі лісгоспу працюють 14 жінок: це бухгалтера, економісти, інженери.   Цього року  до 8-го Березня  за сумлінну працю нагороджена Почесною грамотою Держлісагенства України  бухгалтер Бродівського лісництва Свиріпа Оля.                   

     Служіння лісу-це та справа, яка давно вже стала буденною для лісокультурниць ДП «Бродівський лісгосп». Їх в лісгоспі 12 чоловік. З початком тепла ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Додав: brodylg | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 45 46 »
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz