П`ятниця, 19.04.2024, 10:47Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 9 » БУДЕ ХРАМ У ЗЕЛЕНІМ ВІНКУ
08:18
БУДЕ ХРАМ У ЗЕЛЕНІМ ВІНКУ

     Успішно впоравшись із весняним поповненням та відновленням лісових насаджень, працівники Бродівського лісгоспу намагаються зробити щось приємне й корисне, так би мовити, поза планом. Про тісну взаємовигідну співпрацю лісівників з навчальними закладами, допомогу в озелененні пришкільних територій йшлося вже не раз.

    А нещодавно у колективі дружно підтримали ініціативу свого товариша, інженера з охорони і захисту лісу Володимира Тереховського, який вирішив посадити іменне родинне дерево на території церкви Воздвиження Чесного Хреста і Св. Йосифа в Підгірцях.

 

      Стародавній історичний храм нині на етапі реставрації і віднови, - пояснює його настоятель о. Тарас Дзьоба. – Але паралельно ми разом з парафіянами вирішили облагородити й територію довкола нього.

     Відтак виникла ідея створити Алеї парафіян та гостей. Тож місцеві мешканці та гості села, в основному, вихідці з нього, дружно взялися за справу. Кожне деревце має свого власника і свою візитку. Приживаються коло церкви саджанці, росте географія їх власників – є тут і Броди, і Золочів, і Ужгород…

І ось напередодні Дня довкілля із саджанцем тиса ягідного на територію церкви завітав Володимир Тереховський разом з дружиною Ганною та сином Орестом. Віднині на Алеї гостей спинатиметься вгору і їх скромний дар.

      Та приємна несподіванка для парафії храму Воздвиження Чесного Хреста і Св. Йосифа цього дня полягала в тому, що родину лісівника Володимира Тереховського в їхньому богоугодному пориві дружно підтримали та приїхали разом з ним інші працівники лісгоспу, серед яких були головний інженер Микола Серватович, заступник начальника виробничого відділу Андрій Супрун, інженер лісових культур Лідія Кінаш, інженер з охорони праці Андрій Петрушка, бухгалтер Зоя Пасічник… І цей корисний десант додав до тиса ягідного ще кілька саджанців туй, ялівця… Всі дружно взялися за лопати… А Лідія Кінаш – за ножиці і давай акуратно підстригати раніше посаджені туї…

 

Настоятель о. Тарас Дзьоба не приховував радісних емоцій на лиці. Він молитиметься за здоров’я всіх «зелених» благодійників парафії.

Ігор Табінський.

 

 

 

 

Переглядів: 229 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz