Четвер, 25.04.2024, 02:15Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 23 » День довкілля
13:41
День довкілля

Щороку в третю суботу квітня відзначається день довкілля. Це свято з'явилося завдяки підписанню спеціального президентського указу в 1999 році.

В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі.
Навколишнє середовище починається не просто з дому, а з кожної квартири. Навколишнє середовище – це і двір, вулиця, річка, кожен населений пункт, парки, сквери, це їх стан. Скільки сміття довгий час перебуває під вікнами багатоповерхівок? Скільки сміття залишається в під’їздах, викидається під дерева, під паркани? А скільки забруднюючих речовин додає в атмосферне повітря автомобільний транспорт? Є методики, за якими ведуться розрахунки, але тільки на технічно справний транспорт.
Майже не даремно День довкілля України припадає на суботу, неробочий день для багатьох з нас. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
Щоб мати здорове та чисте довкілля, частину проблем повинна вирішувати держава, але є багато таких, що напряму залежать від кожного з нас.

Світлина від Бродівська міська рада.
 У день довкілля приємно бачити, як наводять порядок в улюблених місцях відпочинку, збирають сміття, впорядковують клумби, рабатки, аби наше місто стало ще більш привітним та ошатним.
Адже кожен житель міста знає - щоб жити в гарному, затишному куточку необхідно прикласти для цього зусилля, любити та дбати про нього. Працівники Бродівської міської ради разом з комунальниками вийшли на толоку, аби впорядкувати зелені зони по вул. Ів. Франка. Спільним зусиллям усіх відповідальних служб та свідомому ставленню до порядку мешканців наше місто Броди буде чистим і квітучим.

Так Бродівські лісівники до дня довкілля зробили генеральне прибирання та поновили зону відпочинку коло траси Киів –Чоп. Також було організовано прибирання території лісових масивів, які відносяться до зеленої зони м. Броди. Прибрано не одне стихійне сміттєзвалище. Бродівські лісівники закликають до бережливого ставлення навколишнього середовища. Закликаємо з лісу забирати позитивні емоції та своє сміття, щоб в майбутньому наші діти могли також насолоджуватися красою і затишком наших лісів.

Переглядів: 253 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz