П`ятниця, 26.04.2024, 19:16Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 12 » Досягнення Бродівського лісгоспу
11:10
Досягнення Бродівського лісгоспу

Бродівський лісгосп був створений 1 квітня 1948р. на базі лісів. Що входили до складу Хмільпромкомбінату «Броди». Під час лісовпорядкування у 1948-1949 рр. територіїюлісгоспу розділено на шість лісництв. У 1959 р. господарство було реорганізовано в лісгосп.

До складу лісгоспу входять: шість лісництв, лісозавод, нижній склад , автоколона, їдальня.

Нині загальна площа лісів госпордарства становить 26308 га, зокрема 23055 га площ вкриті лісом. Серед головних порід лісового фонду – хвойні (58%)., твердолистяні (29%), мягколистяні (13%).

За 8 місяців 2018 року обсяг лісозаготівель сягнув 69954 м3, рубок догляду за лісом – 37660 м3. Якісний ліс постійно формується рубками формування та оздоровлення лісів , догляду за молодняками на площі 130 га .

Весною 2018 року було посаджено 33 га лісових культур та 163,8 га залишено під природне поновлення., заготовлено 52 кг якісного насіння. Для вирощування високоякісного садивного матеріалу насіння заготовляємо на посійних ліснасінневих ділянках. Так як основна частина лісгоспу - соснові насадження в лісгоспі закладена клонова плантація сосни звичайної, постійно лісонасінева ділянка сосни звичайної, модрини європейської. В лісорозсаднику щорічно вирощують 1,2 млн шт. стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід та 35 тис. декоративного посадкового матеріалу. За вісім місяців 2018 року було зроблено 1009 га доглядів за лісовими культурами.

     Велику увагу лісівники приділяють охороні і захисту лісу . Маємо трактори, плуги, опорні пункти, лісову пожежну станцію І типу. Ліс дбайливо охороняємо від пожеж. Для спостереження за лісовими масивами є система теленагляду та виявлення диму на лісових територіях ВПК – 1600. Ця система дозволяє швидко реагувати на винекнення лісових пожеж на території дерджлісфонду вчасно і оперативно їх ліквідовувати. В кожному лісництві в опорному протипожежному пункті лісництв є мотопомпа HONDA WT 20 XK4. Проводиться відповідна робота із влаштування мінералізованих смуг, догляду за ними, Виготовляються і встановлюються аншлаги на протипожежну тематику . При вїзді до лісу встановлюються шлагбауми для запобігання виникненню пожеж. Періодично проводяться зустрічі з місцевим населенням , де розповідаємо про шкоду, яку завдають сільськогосподарські підпали.

Оновлено автопарк господарства, а саме: придбано автомобіль КАМАЗ , з краново- маніпуляторною установкою Oniar 74 для вивезення лісопродукції з лісу, а також трелівочну машини Форвардер «Амкадор 2662-01», причіп. Цех переробки деревини поповнив свої потужності двома верстатами, а саме торцювальний та стрічковий. Для догляду зва лісовими культурами було придбано мотоккси. В ДП «Бродівський лісгосп» давно відмовилися від використання газу. Тож котельня лісгоспу декілька років працює на спалюванні тирси.

Реалізація лісопрордукції проводиться через публічні щоквартальні торги продукції деревини на спеціалізованих біржах. Обсяг переробленої продукції на даний час становить 36670 м3. Обсягреалізованої продукції склав 35749 тис. грн. Робіткики лісозаводу виготовляють заготовки для євро-піддонів, заготовки твердолистяні , пиломатеріали обрізні та шпала. Також користується популярнісью відходи лісопилення та тирса. Обсяг переробленої деревини до заготовленої на підприємстві складає 52 %. Рентабельність переробки 21 %. Продукція лісгоспу користується попитом за межами України, в Польща, Італія,Німечина, Голандія, Бельгія та інших країнах Європи

В Бродівському лісгоспі працює 490 робітників, середньомісячна зарплата яких складає 13531 грн

ДП «Бродівський лісгосп» є одним з найбільших піприємсив в регіоні. В 2018 році вже сплачено підприємством 33496 тис грн податків до всіх рівнів бюджетів

На підприємстві працює їдальня, де працівники підприємства залюбки харчуються. В лісництві є пасіка.

Велику увагу в лісгоспі приділяється лісовим дорогам. Так в 2018 році було планується побудовати земляне полотно загальною довжиною 6000 м

На території лісгоспу діє чотири учнівські лісництва. Лісівники тісно співпрацюють з школярами. Проводяться спільні екологічні семінари та акції по виготовленню годівничок, шпаківень. Активну участь беруть учні в акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», де проводиться спілна посадка лісових культур, розвішування атіток на протипожежну тематику, прибирання терирорій, та озелення сіл та міста. Так в цьому році учнівсбке лісництво Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 буде представляти Львівську область на Всеукраїнському конкурсі учнівських лісництв у м. Суми

З метою упорядкування відпочинку населення в лісах поблизу населених пунктів та вздовж автодоріг влаштовано два рекреаційні пункти , за якими постійно наглядають лісівники

.

На підприємстві впроваджений електонний облік деревини. Вся лісопродукція маркується спеціальними бирками зі штрих кодами. Ліси ДП «Бродівський лісгосп» сертифіковані за схемою міжнародної неурядової організації – Лісової Наглядової Ради (FSC).

Так цього року до дня апрацівника лісу нагороджені лісничий Заболотцівського лісництва Москва А.М. Почесною Грамотою Держлісагенства, начальник цеху переробки деревини Гуляйгроцький Ю.С.- почесною грамотою Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, головний механік Дубовий А.П – Почесною грамота Львівської ОДА.

Секрет підприємства складають люди , які тут працюють. Вони вболівають один за одного. Наше підприємство , як перспективне неодноразово хотіли продати чи розбазарити, але завдяки нашому керівництву та згуртованим, працьовитим і успішним людям , які тут виросли вдалося неоднарозо показати успіхи у лісовому господарстві.

Вітаємо Всіх працівників ДП «Бродівський лісгосп» з нашим професійним святом — Днем працівника лісу. Висловлюю щиру вдячність за працю. Бажаю всім міцного здоров'я, миру і процвітання. Хай збуваються ваші мрії, хай міцнішим і стабільнішим стає ваш добробут.

 

 

 

Переглядів: 315 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz