Четвер, 18.04.2024, 12:17Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Дотик природи
10:08
Дотик природи

19 лютого 2015 року у Бродівській ЗОШ І-ІІІст. відбулася науково-практична конференція «Дотик природи».  Організатором  науково-практичної конференції  став відділ освіти Бродівської ОДА. Конференцію відкрив з молитви о.Тарас Дзьоба-голова комісії з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії  УГКЦ.  У вступному слові отець розказав, що до природи потрібно відноситися як до божого створіння і забруднюючи  навколишнє середовище ми робимо гріх.  Голова Бродівської районної ради Шайдуліна О.В. розповіла про проблеми екології в районні і методи їх вирішення.

Голова міста Бродів розповів що всі жителі Бродівщини мають внести свій вклад в розвиток екології.

До дітей і дорослих звернулися завідувач методичного кабінету відділу освіти Бродівської районної державної адміністрації Антоненко Н.В. закликаючи берегти рідну природу.

На конференції виступили з доповіддю :

«Від екологічних знань до екологічної свідомості»Шушкевич Н.Д., методист РМК відділу освіти Бродівської РДА ,

«Учнівські лісництва-важлива ланка екологічного виховання молоді» Кінаш Л.Л., інженер лісових культур ДП «Бродівський лісгосп»,

 «Перший природний резерват в Європі», Єргуньова М.З, начальник відділу еколого-освітньої роботи НПП «Північне Поділля»,

«законодавче врегулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря» Швайка С.І, державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.,

«Природа-це наука, яку треба читати серцем»,Волощак О.Р, вчитель трудового навчанняЯсенівської ЗОШ І-ІІІст.

.

Після була робота у секціях, а саме:

Перша секція «Довкілля та здоровя». У цій  секції було розглянуто цілі дитячі дослідження про оцінку якості продуктів харчування, що постачаються у торгівельну мережу міста, вплив електро- магнітного випромінювання на ріст і розвиток рослин, екологія домашнього житла, дбаючи про здоровя-подбай про довкілля, зоотерапія-надійний метод лікування при психоемоційних розладах, оцінка чистоти повітря за допомогою епіфітних лишайників, домашня фіто аптечка.

Друга секція »Краса і біль природи» У цій секції розглядалися питання про красу та біль природи Бродівщини, не пали листя- не шкодь собі й природі, вплив зелених насаджень на загазованість м.Броди, вивчення видового складу та поширення рослин-індикаторів природного середовища у с.Суховоля, екологічна характеристика території Бродівської гімназії ім. І.Труша.

Третя секція «Від екологічних знань до екологічного світогляду». Ця секція включала  такі важливі дослідження екологічні особливості найбільш поширених видів рослин на території  Брідщини, вплив магнітних полів на проростання сільськогосподарських культур, дослідження геологічної будови Бродівського району та гранулометричного складу грунту, підступність серед грибів,дослідження мірмекофауни Бродівського району, фіто шкідник-омела біла,дослідження та вивчення причин виникнення захворювань кімнатних рослин.

                   Дані роботи проводили учні  з керівниками Бродівської ЗОШ І-ІІІст.№3,Пониківської ЗОШ І-ІІІст.,Бродівської гімназії ім..Труша,Бродівської ЗОШ І-ІІІст.№4,Ясенівської ЗОШ І-ІІІст., Заболотцівської ЗОШ І-ІІІст.,НаквашанськоїЗОШ І-ІІІст., Бродівської ЗЗОШ І-ІІІст.№2, СуходільськоїЗОШ І-ІІІст.,БерлинськоїЗОШ І-ІІІст., ПідкамінськоїЗОШ І-ІІІст., ПониквянськоїЗОШ І-ІІІст. та СуховільськоїЗОШ І-ІІІст.

          Так учнями була проведена виставка вторинного використання відходів. Учні приємно здивували усіх своїми витворами мистецтва. Також було проведено продаж екологічної сумки. Діти розповіли, що використовуючи ці сумки ми не будемо забруднювати природу одноразовими кульками. Кошти від продажу сумок,  а це 759 грн. діти віддали для бійців АТО.

Науково- природна конференція показала, що у нас дійсно чудова молодь. Коли вони зі школи будуть дбати про природу і свої вчинки то наша країна дійсно має майбутнє.

Переглядів: 546 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz