Середа, 24.04.2024, 02:05Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 6 » Головний захід акції "майбутнє лісу в твоїх руках"
10:07
Головний захід акції "майбутнє лісу в твоїх руках"

Весна для лісівника — це найбільш гаряча пора. Адже в цей стислий проміжок часу закладається майбутнє наших лісів. Традиція посадки лісу з дітьми— звична справа, це один з найкращих засобів встановлення взаємодії між суспільством та лісовою галуззю. З метою підвищення іміджу лісової галузі, роз`яснення громадськості важливості лісових насаджень, виховання у підростаючого покоління шанобливого, ставлення до природи проводиться всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Акція дає можливість нашим дітям доторкнутися до природи, включитися у процес створення майбутніх лісів.

Садіння лісу, це завжди свято, адже до посадки долучаються люди, які не причетні до професії лісівника, але прагнуть поспілкуватися з природою та зробити свій внесок у примноження зелених скарбів. Напевне тому, з кожним роком, все більше бажаючих приєднатися до таких заходів.

Цього року така акція »Майбутнє лісу в твоїх руках» відбулася в Лешнівському лісництві. Лісничий Лешнівського лісництва Олег Максимець з радістю зустрів у своєму господарстві найважливіших помічників – дітей з Лешнівської ЗОШ І-ІІІ ст.. різні за віком, але об’єднані однією справою, посадити ліс. Лісівники підготували ділянку площею 3,0 га. Садіння проводилося за схемою вісім рядів сосни звичайної та 2 ряди дуба черешчатого , а це загалом 20 тис. сіянців.


 

До акції долучилися працівники Бродівської РДА , Бродівської районної ради разом з першим заступником Підгрушною В.С., відділу освіти, відділу культури, управління соціального захисту населення, працівники міської ради на чолі з головою міста Белеєм А.А., місцеві депутати, представники ЗМІ, юні лісоводи Лешнівського учнівського лісництва. Головний лісничий Потьомкін О.М. перед посадкою, розповів їм про технологію посадки дерев та важливість даних заходів. І діти і дорослі дружно працювали на славу лісу, який стане живим посиланням майбутнім поколінням.

Найактивнішими учасниками цієї благородної справи, як завжди, стали вихованці учнівського лісництва. Вони з нетерпінням чекали проведення даної акції і з великою любов’ю садили ліс, плекаючи кожне деревце.

Враховуючи основну мету і завдання акції, головний лісничий лісгоспу О.М.Потьомкін , зустрічався з усіма учасниками організованих заходів, щоб розповісти про важливість лісокультурної справи, про проблеми збереження лісів та відповісти на питання, які їх цікавили.

В першу чергу, Олег Миколайович намагався розвіяти міф, що лісівники тільки рубають ліс і не займаються лісовідновленням також звернув увагу на те, що за сприятливих умов, лісівники стараються заліснювати всі площі. Також учасники акції дізналися про проблеми лісовідновлення, які виникли через зміну кліматичних умов. Засушлива погода, пониження ґрунтових вод, пошкодження насаджень шкідниками, призвели до масового всихання дерев хвойних порід. Олег Миколайович запевнив, що незважаючи на всі проблеми, лісівники зроблять все можливе, щоб виростити гарний ліс для наших нащадків.

Загалом, заходи в рамках акції пройшли успішно. Лісові культури будуть рости і через роки радувати своєю величчю та красою, а кожен учасник, напевне, назавжди запам’ятає день, коли зробив особистий внесок в озеленення рідного краю.

Адміністрація лісгоспу висловлює щиру подяку всім, хто приєднався до посадки лісу в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» та сподівається, що з кожним роком, бажаючих зробити таку гарну справу, ставатиме більше.

Переглядів: 273 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz