П`ятниця, 26.04.2024, 16:59Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 3 » ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв
09:58
ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв

На Сумщині проходив ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв

26 вересня, дещо прохолодною погодою, але сердечним теплом зустріла Сумщина юних лісівників та представників лісогосподарських підприємств з 23 регіонів України, які прибули у область на Всеукраїнський зліт учнівських лісництв.

«Цьогорічний зліт – дванадцятий, на Сумщині ж такий захід проходить вдруге.

«Для школярів участь у таких зльотах, як і у роботі лісництв є дуже важливою. Крім вивчення біології, географії, хімії, фізики, дітям прищеплюється любов до всього живого. А це вкрай потрібне для виховання справжньої особистості, але саме головне – спілкування з однодумцями і близькими по духу людьми.

Перший день.
Урочисте відкриття зльоту учнівських лісництв відбулося в обласному театрі для дітей та юнацтва. Учасниками зльоту цього року є 23 делегації з різних куточків України.
«Креативно, творчо, цікаво, пізнавально». Під таким гаслом у конгрес-центрі Сумського державного університету відбулася виставка-презентація досягнень учнівських лісництв.

Була організована культурно-розважальна програма для учнівської молоді «Ігро-топ-калейдоскоп».


Другий день.

На базі Сумського національного агарного університету відбувся відкритий захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства.
Також юні лісівники побували у дендропарку Сумського національного університету імені В.М. Кохановського.
Для вчителів, які привезли дітей на зліт відбулися Педагогічні читання «Сучасні тенденції розвитку позашкільної еколого-натуралістичної освіти у світлі педагогічних ідей В.О. Сухомлинського».

Перебуваючи на Сумщині в рамках ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, представники лісових господарств різних областей відвідали Краснопільський та Тростянецький лісгоспи .

Холодний день не затьмарив позитивних вражень. Лісничий Великобобрицького лісництва Ігор Козловський провів для колег цікаву екскурсію у дендропарку та розсаднику лісництва. Після чого делегація вирушила до лісового масиву лісництва, до урочища «Образ». Там гості мали змогу побувати у каплиці та хрестильні, збудованих сумськими лісівниками, помолитись Миколі чудотворцю та скуштувати кришталево-чистої образівської води. Настоятель Свято-Нікольської каплиці отець Роман відслужив молебень та окропив відвідувачів святою водою.

У Тростянецькому лісгоспі делегацію зустрічав директор підприємства Віктор Зубко. Тростянецьке підприємство є переможцем трудового суперництва І та ІІ кварталів цього року, відзначається високими економічними показниками та відмінною культурою виробництва. У цьому колеги з різних куточків України мали змогу пересвідчитись вочевидь.

Вони відвідали центральну садибу лісгоспу, побували у офісі лісництв, котельному комплексі, розсаднику Нескучанського лісництва та рекреаційній ділянці «Лісовичок» Литовського лісництва.

У третій день зльоту, юні лісівники з усіх куточків України зібралися на подвір'ї Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, щоб створити «Коло дружби». Так називалась трудова акція, яка пройшла за участі всіх учасників цього триденного лісівничо-просвітницького заходу: дітей, педагогів та представників лісових господарств України.

- Спільна праця об'єднує, - говорили організатори заходу. То ж, розбившись на невеличкі групки по три чоловіки представників з різних областей, всі учасники трудового десанту на території Центру посадили вічнозелені туї.

 

За півгодини спільної праці тут виросла ціла алея, яка на згаду про незабутні дні зльоту носитиме назву в його честь.

Фінальний акорд ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв на Сумщині Гран-Прі зльоту разом з Сертифікатом на право проведення ХІІІ Зльоту у 2019 році повезли додому юні лісівники з Чернігівщини. Другу сходинку п"єдесталу розділили між собою учнівські лісництва з Волині та Одеси, на ІІІ місці - Київська та Рівненська область. Сумська команда -І місце. Бродівське шкільне лісництво «Паросток» одержало ІІ місце в конкурсі на кращу наукову роботу.

Переглядів: 579 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz