П`ятниця, 19.04.2024, 17:57Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 14 » Ліси для нащадків
12:26
Ліси для нащадків

«Ліси для нащадків»

Як гарно в лісі! Ліс дарує нам красу і затишок. Він дає велику користь. Зеленими легенями Землі називають ліс. Адже він збагачує повітря киснем таким необхідним для життя! Очищує повітря від пилу та бруду, зменшує швидкість шалених вітрів. Від наявності лісу залежать рівень води в річках та рясний урожай на полях. Ліс оздоровлює довкілля. З лісу, зазвичай, люди повертаються не з порожніми руками, а з ягодами, грибами, горіхами, цілющими травами. Ліс - це зелена скарбниця здоров’я. Без лісу не було б у нас природного будівельного матеріалу, палива, меблів, паперу, книжок, музичних інструментів… Ліс наше багатство.

Одним з наймогутніших факторів природи є ліс як жива саморегулююча система співжиття дерев, трав’яних рослин, тварин, птахів, комах, грибів, мохів і мікроорганізмів, які впливають один на одного, взаємодіють між собою і зовнішнім середовищем. Дерево споконвічно обожнювалось людиною. В нинішній бурхливий час технічного прогресу і надмірного забруднення природи слід ще більше шанувати і оберігати лісові насадження насамперед за їх екологічні функції, а вже потім за економіко-господарські.

  Ліс – це найбільш могутній тип рослинного покриву і головний компонент біосфери. Він, в основному, забезпечує екологічну безпеку і збереження біосфери нашої планети. Ліс виконує неоцінимі і найголовніші водоохоронні, водорегулюючі, ландшафтні, ґрунтозахисні, санітарно-гігієнічні, рекреаційні і культурно-естетично-виховні функції. Один гектар за вегетаційний період випаровує 1200 т води, регулюючи її баланс у природі, а також продукує 3 т кисню за рік і очищає 18 млн.м3 повітря від вуглекислого газу та відфільтровує 32-68 т пилу і газів.

 Першочерговими проблемами охорони лісової природи Брідщини лісівники вважають такі: збільшення лісистості за рахунок заліснення земель, не придатних для сільськогосподарського використання,підвищення продуктивності і біологічної стійкості лісів, посилення їх водоохоронно-захисної та гідрологічної ролі,поліпшення породного складу лісів шляхом своєчасного і якісного проведення рубок догляду;  розширення зелених зон навколо міст і населених пунктів, їх внутрішнє озеленення; впровадження наукових основ охорони природи та біологічних методів боротьби з шкідниками і хворобами дерев і чагарників та охорона лісу від засмічення і незаконних рубок лісу

                     Закликаємо всіх жителів району відноситися до лісу, як до живого організму, не шкодити йому а любити!

 

                                                             Інженер лісових культур  ДП «Бродівський лісгосп» Кінаш Л.Л.

Переглядів: 1324 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz