Субота, 20.04.2024, 06:10Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Людина – господар в лісі
13:26
Людина – господар в лісі

Андрій  Козодій  працював  у Лагодівському лісництві ДП «Бродівський лісгосп» десь близько року, коли в нього народився перший син. Назарій прийшов на світ уночі, а вранці, тоді ще лісник, був уже на роботі. Дисципліна! Та й весна! Час висадки дерев, а тут якраз підвезли саджанці європейської сосни -  більше, ніж на пів гектара площі.

Впродовж дня їх усіх і висадили.

Повертався 25-літній Андрій з роботи втомленим, але щасливим. По дорозі додому чаркою побратимів за сина пригостив та й… десь уже перед рідним обійстям осінила його думка: ліси вони відновлюють для людей, значить і для його сина. Добре було б, якби він пішов батьковими стопами. В цьому був свій глибокий символізм, про який Андрій Козодій ніколи не забував.

Та, на жаль, Назарко, хоч і любив ліс, батько всіляко прищеплював  любов до нього, пішов по лінії військовій.

Але надія вмирає останньою. Доля подарувала родині Козодіїв ще одного сина - Івана. І, о щастя, він прикипів усією душею до шелесту листя, шуму крон… І коли підійшов час, вступив до Кременецького лісотехнічного коледжу. По його закінченні подався до лісу звичайним робітником. Звідси за якийсь час пішов Іван до війська, а після служби повернувся на своє робоче місце. Паралельно вступив на заочне відділення Бережанського агротехнічного інституту (відокремлений підрозділ НУБіП України).

Вища освіта і досвід (хай невеликий, три роки) робітника зробили свою справу - Іван також обійняв посаду майстра лісу.

А що ж Козодій-старший? Подався у звалювальники. Дорогу потрібно давати молодим. Галузь модернізується, повсюдно вводиться комп’ютеризація, в молодих фахівців і знань більше. Вірніше, ті знання у них просто більш свіжі, більш сучасні…

Андрія Козодія підтримує й лісничий Володимир Парійчук.

  • Нехай дерзають, - зауважує, - головне, аби любили ліс, свій фах…

Іван теж уже посадив свою першу площу.  Його молоденький ліс - у 65-му кварталі. Деревцям уже два рочки. Хлопець поки не одружений, але… Колись і в нього, мабуть, буде син, і якщо захоче піти стопами Козодіїв, чи, сказати б, «підсидіти» батька, то це вже буде династія - у трьох поколіннях, батька, сина й онука Козодіїв!

На фото автора: майстер лісу Іван Козодій з батьком Андрієм на оглядинах молодняка.

Ігор Табінський.

Переглядів: 258 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz