Вівторок, 23.04.2024, 12:25Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 22 » Охорона праці – пріоритет.
10:07
Охорона праці – пріоритет.

    ЛІС ВИМАГАЄ ОБЕРЕЖНОСТІ

Ні для кого не є секретом, що лісова галузь – одна з найбільш небезпечних, особливо, коли йдеться про заготівлю лісу – звалювання дерев, їх трелювання та навантаження, транспортування розвантаження і штабелювання, розпилювання кругляка на пиломатеріали… Звідси, звісно, й посилена увага до професійного добору кадрів, трудової дисципліни і …дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час проведення лісосічних та інших робіт.

Недарма щорічно в січні-лютому, згідно з приписами типового положення, розробленого на підставі закону України «Про охорону праці», в лісових господарствах проводяться навчання й тестування лісівників, - аби попередити можливий травматизм у цьому непростому технологічному процесі.

- Впродовж січня проходили такі навчання й у Бродівському лісгоспі, - розповідає інженер з охорони праці Андрій Петрушка.

На них працівникам лісу розповідали не лише про правила з техніки безпеки, а й аналізували типові, найбільш характерні випадки, що призводять до травм… До навчання залучалися інспектори з Державної служби України з питань праці, експерти з фонду соціального страхування, медики, спеціалісти з обласного управління лісового господарства…

А 15 лютого завершилася перевірка знань працівників лісництв. Цього року вона проводилася в усному режимі. До прийому іспитів теж залучали фахівців зі сторони. Хоча, зізнатись, свої фахівці також вимогливі, бо від цього залежить безпека на виробництві.

Ось лісничий Бродівського лісництва Олександр Римар, як по нотах, розкладає виробничий режим на лісосічних роботах. Починає з інструктажу – оперативного контролю.  Майстер з бригадиром повинні обстежити лісосмугу. Розставити знаки техніки безпеки в необхідних місцях і лише тоді приступати до звалювальних робіт і лісозаготівлі. Під час звалювання дерева в радіусі 50 метрів нікого, окрім звалювальника, не повинно бути. Далі, після того, як дерево впаде, він подає звуковий сигнал трактористові…

 

Напружений виробничий процес триває. Добре, коли все відбувається без ексцесів та нещасних випадків…

 

 

 

 

На фото: під час іспитів з охорони праці в Бродівському лісництві.

                                                                                 Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Переглядів: 389 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz