Середа, 24.04.2024, 22:30Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 4 » Осіння посадка
20:19
Осіння посадка

Золота  пора  осінь

           Дотримання всіх вимог створення лісових культур від посіву насіння та проведення підготовки ґрунту до висадки сіянців – запорука успішного вирощення молодого лісу і його природного розвитку в майбутньому. Весняні посадки здійснюють після відтанення ґрунту до початку активного розпускання бруньок. Осінні терміни посадки проводять з моменту опадання листя і до стійких заморозків.     Вибір тієї чи іншої пори має враховувати біологічні особливості лісових порід, що культивуються, враховувати мікроклімат місця, де створюється насадження, грунтові умови та інші фактори. Весняна посадка завжди вважалася більш сприятливою від осінньої у нашому регіоні, адже грунт має достатньо вологи, тож і приживлюваність лісокультур є вищою. Проте, останніми роками, зі зміною кліматичних особливостей, потребує змін і традиційне для нас лісове господарство. Часто терміни весняної лісокультурної кампанії бувають дуже стислими і на посадку та доповнення існуючих культур просто не вистачає часу через посушливі умови. Перевагами осінньої посадки є відсутність високих температур, нижча інтенсивність випаровування вологи, тоді як навесні кожен сонячний день працює проти приживлення.

      З початком жовтня лісівники знову взяли  до рук меч Колесова: мають заліснити лісові ділянки, де відбулося освоєння лісосічного фонду. Одним з важливіших на сьогодні питанням є успішне проведення лісокультурної компанії на Бродівщині.  Осіння лісокультурна компанія закриває річний цикл роботи лісівників по проведенню лісокультурних робіт. Цієї осені проведено  в стислі агротехнічні терміни посадка  лісових культур.
             Найбільше осінніх культур створять у Заболотцівському лісництві –  17 гектарів, а всього в лісгоспі -  51 гектар.  Нині закінчують роботи з підготовки грунту, як під осінню, так і під весняну посадки.
     Ще на 80 гектарах буде проведено доповнення посадок минулих років, адже не скрізь саджанці прижилися стовідсотково.
        Кипить робота і в розсадник  там   у відкритий грунт висівають: липу дрібнолисту, дуба звичайного, бука, дуба північного, аличу, яблуню  та інші. 
     Перед посівом  все зібране насіння відправляють на Львівську лісонасіннєву інспекцію, де воно пройде перевірку на схожість та відсутність хвороб. 


        

Наша Бродівщина  славиться лісами і лісівники роблять все, щоб цю славу примножити


                       Кінаш Л.Л.     інженер л/к ДП»Бродівський лісгосп»

Переглядів: 615 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz