Четвер, 28.03.2024, 13:15Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 25 » Посадки лісових культур в рамках акціі "Майбутнє лісу"
11:39
Посадки лісових культур в рамках акціі "Майбутнє лісу"

    Щорічна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» традиційно проходить на теренах ДП «Бродівський лісгосп» Для громадськості це  гарна можливість долучитися до життєдайного світу природи і відчути причетність до величної справи лісівників, а для працівників ДП «Бродівське лісове господарство» — одна з  нагод продемонструвати свою роботу і привернути широку увагу до потреб галузі і проблем довколишнього середовища.

         23  березня 2016 року Бродівщина  долучилась до проведення  основного заходу – посадки лісових культур в  рамках  щорічної Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Разом із лісівниками в акції взяли участь керівники району  та міста , працівники райради, райдержадміністрації  та  районного  відділу  освіти, громадські активісти, громадяни,  які  зареєстровані  в  районному  центрі  зайнятості  для  працевлаштування, школярі, представники місцевих засобів масової інформації. Посадка лісових культур відбулася в Берлинському лісництві (квартал100 виділ 14 площа 1,0 га)..

    Головний лісничий ДП «Бродівський лісгосп» Потьомкін О.М. для присутніх провів  короткий екскурс: розказав де і як вирощують сіянці,  про необхідний догляд за лісом, які є види рубок, коли потрібно заготовляти деревину, як визначити об’єм деревостану перед рубкою, тощо. Слухачі  щиро зацікавилися і засипали головного лісничого запитаннями.

    Головний  інженер  ДП  “Бродівський  лісгосп”  Серватович  М.В.  також  приєднався  до  акції  і  розповів  присутнім,  що  на  даній  ділянці  у  січні-лютому  2016  року  проведена суцільна  рубка  головного  користування.  Він  наголосив,  що  всі  лісосіки,  які  вирубані  у  І  кварталі  біжучого року  будуть  заліснені  і  таким  чином  поповнять  молоді  насадження  лісгоспу.

     Лісничий Берлинського лісництва Степан Демчук  провів короткий інструктаж і показав, як працювати мечем Колесова та як правильно садити тендітні сіянці сосни. Працівники взялися до справи з ентузіазмом. Дехто вже мав досвід посадки сіянців. А для голови Бродівської райради Євгена Шведа такий досвід був новим: «Я вважаю, мені поталанило долучитися до такої акції. Це приємно – садити ліс. І хотілося б, щоб більше людей залучали до такої благородної справи. Як ти сам посадив дерево, то рука не підніметься його зламати».

     Старшокласники Берлинської ЗОШ підтримали акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Вони з радістю відгукнулися на пропозицію берлинських лісівників взяти участь у весняній посадковій кампанії. Юні лісівники вже не вперше беруть участь у посадках. Тому після короткого інструктажу взялися за роботу. .

     Дітей передусім необхідно залучати до таких заходів, бо, по-перше, це своєрідна профорієнтація – кому цікаво, той піде лісівничою стезею, а по-друге, це профілактика вандалізму і жорстокості. Ця думка близька і школярам і вони завжди з радістю допомагають лісівникам.  Завзято попрацювавши на ділянці,   вони поверталися  додому сповнені вражень і нового досвіду.

       Голова Бродівської міської ради Анатолій Белей раніше співпрацював з лісівниками, тому знає специфіку їхньої роботи, однак меч Колесова теж тримав в руках вперше. І не приховував веселого запалу. «Ліс – це наше майбутнє, і воно в наших руках, тому маємо насаджувати ліси. Сама назва акції про це каже. Та й що може бути краще навесні, ніж день роботи на свіжому повітрі», – сказав Анатолій Белей.

     На даній  площі було висаджено 10 тисяч сіянців сосни, вирощених у теплиці Берлинського лісництва. Щоб сіянці краще прижилися, не відчували браку вологи їх обробили глиняною бовтушкою.  Тож тепер є всі підстави очікувати, що тут виросте красивий сосновий ліс,  посаджений дбайливими руками з добрими намірами. 

     До посадки лісових культур долучилися представники ТРК " Броди" та районної газети "Голос відродження".

     Коли рук багато, то й робота швидко спориться. За півдня ділянку засадили. Результатом згуртованої роботи стали майже 10 тисяч висаджених сіянців, гарний настрій від спілкування з колегами у неформальній обстановці та задоволення від спільно зробленої хорошої справи. 

                  Кожен, хто долучився до акції і власноруч посадив дерево, тепер знає, якою кропіткою працею дається ліс. Це лише крапля у морі роботи лісівників. Але нам приємно, що з нами її розділяють люди з інших сфер, які роблять це щиро і радісно і  не  байдужі до такої благородної справи, що залишається на віки.

   Учасники акції пообіцяли навідуватися, щоб спостерігати, як росте ліс, створений їхніми руками.

    Щороку ми залучаємо школярів, громадськість, владу до створення молодих насаджень. І нам приємно, що учасники з радістю погоджуються і просяться ще й на наступний рік.

 

 

 

 

 

Переглядів: 476 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz