П`ятниця, 29.03.2024, 10:48Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 8 » Ударний фініш
08:10
Ударний фініш

У лісових масивах Бродівського лісгоспу підходить до завершення весняна лісокультурна кампанія.

Ще минулого року в урочищі Фільварки (квартал 31, виділ 15) Бродівського лісництва буяв стиглий, якому було понад 130 років, ліс.

Очевидно, його зрубали, бо пора - найвища, - розповідає лісничий Олександр Римар. - Але правило «Зрубав – посади!» для наших працівників – святе.

Відновлювати зрубані дільниці, доповнювати пошкоджені ділянки здоровими насадженнями лісівники почали на початку третьої декади березня, коли стартувала громадська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Загалом молодими насадженням заповнили понад три гектари володінь лісництва.


 

         І ось зараз дійшла черга до останньої ділянки (понад 1 гектар) у Фільварках. Заздалегідь була підготовлена площа – зроблені через кожних два метри рядки глибиною 25-27 сантиметрів і на відстані пів метра в розпушений грунт посаджено 10 тисяч сіянців сосни звичайної. Сіянці виростили у власних теплицях лісництва і з власного насіння…

            Перед садінням всі корінці рослин обробили спеціальним розчином з глини, для збереження вологи.

            У нас – піщаний грунт, - пояснює інженер лісових культур лісгоспу Лідія Кінаш, -  весною не зажди достатньо випадає дощів, тому  обробляємо коріння сіянців  для кращого приживлення.

            Робота спорилась, бо, крім трудівників лісу (ланкова Леся Коб’ялковська), тут можна було зустріти й працівників райради Ігоря Бунду й Надію Паньковецьку, міського голову Бродів Анатолія Белея, методиста райво Мирославу Островську, працівника служби у справах дітей Марію Савулу… Свої рядки висаджували й місцеві журналісти - з ТРК «Броди» та газети «Голос Відродження»… І, звісно, не обійшлося без шкільного лісництва з Бродівської ЗОШ №4 на чолі з його керівником, вчителькою біології, Лілією Малік. Два десятки старшокласників вирішили долучитися до цієї благородної справи.

Дев’ятикласниця Ілона Грубіш не вперше бере участь в акції з відновлення лісових насаджень.

          Ліс – легені нашої планети, і про них мають дбайливо піклуватися всі – від великого до малого! – зауважує учениця.

Близька й рідна ця думка й дев’ятикласникам Ярославу Касянчуку, Софії Твердохліб, Олексієві Коршунову й багатьом іншим членам шкільного лісництва, які, незважаючи на канікули, віддали перевагу не пустощам та забавам, а оздоровленню «зелених легенів»…

Довкола лісосіки по периметру висадили сливи та грецький горіх. Для краси й користі. Буде пожива і пташкам, і навіть випадковому мандрівникові…

            Через років три-чотири вітрець уже гойдатиме молоді крони соснових деревець, - певен лісничий Олександр Римар.

           А я з вихованцями прийду сюди за грибами, - усміхнено додає працівник служби у справах дітей Бродівської РДА Марія Савула.

Отже, ударний фініш з висадки молодого лісу у Бродівському лісгоспі відбувся. Хоча лісівники підкреслюють, що продовжуватимуть обстежувати ділянки, виявляти пошкоджені деревця і замінюватимуть їх здоровими саджанцями…

                                                                             

 

                                                                                     Ігор Табінський.

Переглядів: 242 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz