Субота, 20.04.2024, 12:54Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 21 » Україна - Латвія: співпраця лісівників
08:36
Україна - Латвія: співпраця лісівників

    20 квітня в рамках форуму «Агропорт Захід Львів 2018» проходив «Латвійський день», в рамках якого відбулась дискусійна панель «Досвід Латвійської Республіки у вирощуванні садивного матеріалу із закритою системою». Спікерами від Латвійської Республіки був Директор департаменту «Насіння і саджанці» АТ «Державні ліси Латвії» Гунтис Гранданс, від Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства – начальник управління Анатолій Дейнека і директор ДП «Львівський ЛСНЦ» Федір Пелиньо.  Представники ДП "Бродівський лісгосп" також були присутні і взяли активну участь в даному форумі. 

Анатолій Дейнека розповів про роль лісів у суспільному розвитку і проблеми та виклики, які стоять перед лісівниками Львівщини. Акцентував увагу, що найбільша частка лісів, які виконують природоохоронну функцію в області зосереджена на землях державного лісового фонду. Важлива економічна роль лісів відображається у позитивній динаміці розвитку лісового сектору економіки Львівщини, за останні 2 роки зростає попит на деревину. Також ліси відіграють знакову соціальну роль. Відтак, при прийнятті управлінських рішень необхідно збалансувати екологічне, економічне та соціальне використання лісів.

Директор ДП «Львівський ЛСНЦ» Федір Пелиньо презентував проект створення лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою для лісовідновлення та лісорозведення у смт. Брюховичі. 

Директор департаменту «Насіння і саджанці» АТ «Державні ліси Латвії» Гунтис Гранданс у своїй доповіді розповів про досвід лісівників Латвії у вирощуванні садивного матеріалу із закритою кореневою системою. А також розповів про переваги у створенні лісових культур з закритою кореневою системою у порівнянні з звичайним способом лісовідновлення. Зазначив, що потужність вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою сягнула показника 50 млн. саджанців.

У рамках Програми співробітництва Україна-Латвія в галузі агропромислового комплексу 2018 році передбачено навчання спеціалістів Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру технології вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Після виступів доповідачів відбулась жвава дискусія, кожен учасник форуму мав можливість отримати відповіді на свої питання. Зазначимо, що участь у форумі взяли науковці та студенти Національного лісотехнічного університету України, представники громадських організацій, ЗМІ та лісівники-практики. 

Переглядів: 255 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz