Середа, 24.04.2024, 15:34Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 19 » Відтворимо ліси розом
16:27
Відтворимо ліси розом

15-16 березня 2018 року за ініціативи Національно екологічно-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України разом з Міністерством освіти і науки України, Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, Державного агентства лісових ресурсів, товариства лісівників України та Громадської організації «Спілка освітян України» було проведено науково-практичну конференцію «Відтворимо ліси разом».

В конференції прийняли участь - директор та співробітники Національно екологічно-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України, завідувач сектору міжнародних відносин та зв’язків з громадськістю Державного агентства лісових ресурсів України, науковці вищих навчальних закладів України, освітяни, представники лісгоспів , громадські активісти, представники ЗМІ і, звичайно ж, школярі, члени учнівських лісництв.

З вступним словом виступила заступник директора Національно екологічно-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України Кліменко В.І. Вона привітала учасників конференції і побажала плідної роботи в плані поліпшення стану лісового господарства нашої держави..

В перший день конференції відбулося пленарне засідання, де виступаючі ділились своїми думками в плані стратегії діяльності учнівських лісництв, а також новими європейськими підходи щодо екологічної освіти молоді. Йшла мова також про не деревні ресурси лісу, як чинник сталого ведення лісового господарства в Україні; раритетні види рослин та їх угрупування; стан мисливського господарства в Україні та перспективи підготовки фахівців; лісову пірологію і нові ефективні методи гасіння лісових пожеж. Згодом всі учасники конференції змогли взяти участь в роботі трьох дискусійних майданчиків. І ий- національна політика та лісівництво України, ІІий- реалізація реформ в лісовому господарстві, ІІ ій- лісові екосистеми, як практична освіта. Учасники дискусій могли висловити своє бачення проблеми, та в процесі обговорення - виробити спільні заходи по тому чи іншому питанню.

Другий день конференція продовжила роботу в ННІ Лісового та садово-паркового господарства НУБіП України. Спочатку була презентація ННІ Лісового та садово-паркового господарства НУБіП України. Опісля науковці розповіли про лісову політику України, як основу сталого лісництва та про сучасний стан , проблеми та шляхи вдосконалення відтворення лісів. На прктиці було показано роботу в навчальних лабораторіях ННІ Лісового та садово-паркового господарства НУБіП України. Також був проведений семінар-практикум «Ботанічні сади-осередки охорони та відтворення біорізноманіття». І на останок підведення підсумків та вручені сертифікати всім учасникам конференції і закриття Конференції.

 

Переглядів: 244 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz