Четвер, 28.03.2024, 14:06Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 6 » Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар провів зустріч з представниками Світового банку
09:58
Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар провів зустріч з представниками Світового банку

 

 

Сьогодні відбулася зустріч заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря зі старшим спеціалістом з лісового господарства Світового банку паном Ендрю Мітчеллом та старшим спеціалістом з управління природними ресурсами Світового банку пані Медві Пеллай.

Під час зустрічі сторони обговорили питання продовження співпраці та започаткування нового проекту Світового банку з лісового господарства.

Старший спеціаліст з лісового господарства Світового банку Ендрю Мітчелл повідомив, що протягом цього року, залучивши міжнародних консультантів, буде проведена аналітична робота щодо стану лісового господарства  України. За результатами проведеного аналізу буде прийнято рішення щодо напрямів співпраці, підтримані Світовим банком.

У свою чергу, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар подякував за увагу Світового банку до питань лісової галузі України. «У попередні роки співпраці було досягнуто певних результатів, які були використані при розробленні нашим відомством та фахівцями і експертами проекту Стратегії розвитку лісового господарства. Потрібно працювати далі, щоб відбулося втілення цих напрацювань», - сказав він.

Також Володимир Бондар підкреслив, дуже важливо, щоб під час нової аналітичної роботи залучені експерти та міжнародні консультанти розуміли специфічні нюанси лісового господарства України, які не характерні для інших держав.

«По-перше, в Україні лісова галузь підпорядкована Мінагрополітики. Таке підпорядкування є й в інших країнах, однак на це потрібно зважати при проведенні аналізу та виробленні подальших висновків. По-друге, в Україні переважна більшість лісів, більше 80%, належить державі. Інші ліси комунальної власності.  І це наша специфіка у порівнянні з іншими країнами Європи. По-друге, Україна, так би мовити, велика за лісами країна і вони знаходяться в різних кліматичних зонах та мають різний породний склад – ліс в Карпатах і ліс на Півдні України має зовсім різні характеристики. Наприклад, такі країни як Литва, Латвія, Словенія – це маленькі країни і їхні ліси перебувають в одних певних кліматичних зонах. І потрібно, щоб експерти та консультанти розуміли цю специфіку», - зазначив заступник Голови Держлісагентства.

Сторони домовилися продовжити співпрацю щодо залучення фахових експертів та проведення аналітичної роботи.

Прес-служба Держлісагентства

Переглядів: 228 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz