Субота, 20.04.2024, 05:01Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 21 » Звернення трудового колективу ДП "Бродівське лісове господарство"
16:00
Звернення трудового колективу ДП "Бродівське лісове господарство"

Звернення трудового колективу

ДП "Бродівське лісове господарство"

до голови Бродівської районної ради, голови Бродівської РДА, а також до народного депутата України Бондаря Михайла Леонтійовича

Згідно рішення зборів трудового колективу ДП «Бродівське ЛГ" інформую Вас, що 15 листопада цього року на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено без оприлюднення та розгляду «Стратегію сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року» в якій в розділі «Напрями та механізми досягнення цілей» передбачено передачу функцій здійснення господарської діяльності у сфері лісового та мисливського господарства новоствореному суб’єкту господарювання державної власності, повноваження щодо управління корпоративними правами якого здійснюватиме Кабінет Міністрів України, що фактично означає ліквідацію державних лісогосподарських підприємств, як самостійних суб’єктів господарювання.

На даний час ДП «Бродівське лісове господарство» досягнуто у своїй господарській діяльності економічних показників, які дають можливість успішно вести лісове господарство, оновлювати парк лісогосподарської  та лісопереробної техніки, застосовувати нові технології у виробничій діяльності, покращувати добробут працівників підприємства.

Так за 9 місяців цього року підприємством реалізовано продукції на суму 87,7 млн. грн. ( в т.ч. продукції переробки 50,7 млн. грн.), отримано чистого прибутку 3,3 млн. грн., сплачено податків і зборів до зведеного бюджету  25,5 млн.грн (в т.ч. до місцевих бюджетів 9,8 млн. грн) та єдиного соціального внеску 9,9 млн.грн, середньомісячна зарплата 1-го працівника склала 10600 грн, на підприємстві працює на  даний час 471 працівник. Проведено капітальних інвестицій протягом 2014-2017 років на суму 20,2  млн. грн.,

Як можна ліквідувати підприємства, які є прибутковими і показують постійний ріст економічних показників, соціальних стандартів працівників  і є одними з бюджетоутворюючих підприємств на територіях, де вони розташовані?

В ефективності будь-якої виробничої діяльності не останню роль грає такий фактор, як мотивація працівників трудового колективу. При сучасній моделі господарювання оплата праці працівника напряму залежить від того, як спрацював колектив за певний проміжок часу: скільки вироблено товарної продукції, скільки реалізовано товарів та послуг, яка рентабельність виробничої діяльності, тощо. При впровадженні запропонованої моделі структурної реформи, коли підприємство не буде мати розрахункового рахунку і втратить статус юридичної особи, така мотивація у працівників та сенс нарощувати виробництво, заробляти кошти зникає. Не бачачи результатів власної праці працівник не буде зацікавленим у підвищенні продуктивності праці, виготовленні якісної конкурентоздатної продукції, належному виконанні своїх виробничих обов’язків.

Невизначеність, загроза скорочення, виведення товарної продукції з під контролю місцевих громад призведе до появи конфліктів та зростання соціальної напруги.

Створення єдиного підприємства-монополіста в центрі країни, повністю ігнорує державні інтереси розвитку регіонального малого та середнього бізнесу, суперечить політиці, яку проводить Президент України по децентралізації влади та регіональному розвитку, максимальній передачі функцій на місцевий рівень, утворенні самодостатніх територіальних громад, та забезпеченні їх стабільними джерелами надходжень коштів, має великі корупційні ризики, пов’язані з централізацією фінансових та управлінських рішень в Центрі і не підтверджується ефективним досвідом подібних державних компаній в Україні.

 Залишення існуючих державних лісогосподарських підприємств, як юридичних осіб з розрахунковими рахунками дасть змогу їм розвивати виробництво,  оперативно вирішувати поточні виробничі питання, самим визначатися щодо штату працівників, потреби в придбанні тих чи інших матеріалів, обладнання,  послуг  та створенню нових виробничих потужностей.

Напрямок удосконалення моделі управління лісовим господарством шляхом ліквідації лісгоспів, як самостійних лісогосподарських структур, та утворення нового суб’єкта господарювання в галузі, управління корпоративними правами якого здійснюватиме Кабінет Міністрів України, викликав категоричне заперечення при обговоренні схваленої Кабінетом Міністрів України без оприлюднення та розгляду «Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року» на загальних зборах працівників підприємства (копії підписів працівників додаються).

Враховуючи наведені аргументи просимо підтримати існуючу модель господарювання ДП «Бродівське лісове господарство» та не допустити ліквідації підприємства як окремої юридичної особи.

За дорученням колективу:

Голова профкому                                В.П. Мартинюк

Т.в.о. директора                                  О.Я. Ониськів

Переглядів: 396 | Додав: brodylg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz