Понеділок, 29.04.2024, 04:42Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Ось і настала пора для виконання поставлених планів посадки та доповнення лісових культур в лісовому фонді державного підприємства «Бродівське лісове господарство». З початку року планом було передбачено посадити 80 га площі та доповнення 145 га площі лісу. Навесні згідно плану виконали 50 га посадки та 124 га доповнення.

На сьогодні триває осіння посадка лісу в Берлинському, Бродівському, Заболотцівському, Лагодівському та Підкамінському лісництвах. На даний час посаджено лісові культури на площі понад 10 га, а до кінця жовтня осінню посадку лісу планується завершити.

Створення лісових культур проводиться посадковим матеріалом вирощеним в розсаднику Бродівського лісництва. Тривають також роботи по підготовці ґрунту для весняної посадки лісу на 2017 рік та проведення робіт по сприянню природному поновленню

Сподіваємось, що лісові культури ст ... Читати далі »

Переглядів: 420 | Додав: brodylg | Дата: 18.10.2016 | Коментарі (0)

Облуправління лісового господарства та лісгоспи повинні оприлюднювати інформацію про вирубку дерев та виставляти на аукціони весь обсяг лісопродукції, - Христина Юшкевич

10.08.2016

 

Надано доручення всім начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства і керівникам лісгоспів оприлюднювати на сайтах повну інформацію про лісові ділянки, де відбуватиметься будь-яка вирубка дерев, а також – реєстр видачі лісорубних квитків. Про це повідомила т.в.о. Голови Держлісагентства Христина Юшкевич під час інспектування роботи лісової охорони на Чернігівщині.

«Моя чітка позиція – все має бути відкрито. Це допоможе унеможливити зловживання самими працівниками лісгоспів. За таких умов підробити документи буде складно. Буду й надалі продовжувати боротьбу з незаконними рубками», - наголосила Христина Юшкевич.

Зазначимо, що з метою інформування громадськості про проведенн ... Читати далі »

Переглядів: 344 | Додав: brodylg | Дата: 10.08.2016 | Коментарі (0)

Останнім часом на території ДП «Бродівский лісгосп»  зросла площа всихаючих соснових насаджень, причому симптоми хвороби відрізняються від звичних, характерних для осередків комах-хвоєгризів чи кореневої губки. Так сосна всихає куртинами (“плямами”), які налічують від 2–3 а потім розростається  до 40–50 дерев. Часто всихає частина крони, тоді як решта гілок залишаються зеленими. Деякі дерева гинуть весною, інші влітку, і іноді – весною наступного року. У деревині загиблих дерев швидко поширюється синява.
Причинами всихання вважають комплекс стовбурових шкідників, грибів. Поширення раніше невідомих шкідників і зміни “звичок” місцевих видів пов’язують зі змінами клімату та глобалізацією міжнародної торгівлі.

  Процес всихання сосни звичайної починається з верхівки. Причиною всихання є, так званий судинний мікоз. На розпилі стовбура видно як паразит псує деревину, забарвлюючи її у темно-синій колір ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: brodylg | Дата: 01.08.2016 | Коментарі (0)

           В ДП «Бродівський лісгосп» систематично проводяться запобіжні заходи по охороні лісу від пожеж. Для попередження  розповсюдження можливих лісових пожеж  та при їх виникненні швидкої локалізації і ліквідації в лісових масивах   влаштовуються мін смуги та проводиться за ними догляд. Так  цього року було влаштовано 45 км нових мінералізованих смуг та проведено  270 км доглядів  за мін смугами.  Цього року за кошти підприємства були придбані ще дві мотопомпи «Honda», для забору і подачі води з природних пожежних водойм та дві пристосовані ємності для доставки води до місця виникнення лісових пожеж, пожежні рукави, та пожежні стволи,  проведене технічне обслуговування наявних порошкових вогнегасників. В кожному лісництві облаштовані опорні протипожежні пункти, де сконцентрований ручний пожежний інвентар: мотопомпи, техніка та обладнання для гасіння лісових пожеж. З метою своєчасн ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: brodylg | Дата: 20.07.2016 | Коментарі (0)

На території ДП «Радехівське лісомисливське господарство» в Нивицькому лісництві 8-го липня  відбулися обласні змагання вальників лісу в яких взяло участь 27 учасників.

З них – вісім учасників збірної України які виступали поза конкурсом, три юніори віком до 23 років.

Змагання відбувалося за світовими правилами у п’яти етапах: звалювання дерева, відокремлення сучків, монтаж нового ланцюга, точне розкряжування, та розкряжування стовбура комбінованим різом.

На змаганнях були присутні керівництво Львівського ОУЛМГ, суддійська команда, представники влади Львівщини, Радехівського району, голова Всеукраїнського товариства лісівників, ветерани лісового господарства, представники фірм які реалізовують  обладнання лісового напрямку.

Команду ДП «Бродівське лісове господарство» представляв вальник Заболотцівського лісництва Прийма Ігор Васильович, очолював команду головний інженер підприємства Серватович Микола Волод ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: brodylg | Дата: 12.07.2016 | Коментарі (0)

    3 липня 2016 року  по ТРК Броди був показаний репортаж «Хто ж краде ліс на Бродівщині?».  В даній передачі висунені  безпідставні звинувачування лісівникам Бродівського лісгоспу. Зокрема, акцентувалася увага на тому, що з ділянки головного користування Лешнівського лісництва 26.05.16р. було викрадено шість кубометрів ділової деревини та причетність до цієї крадіжки майстра лісу Лешнівського  лісництва  Борисюка В.Г. Оскільки  Борисюк В.Г. з 04.05.16р був переведений з посади майстра лісу в лісоруби того ж  лісництва,  він  на  цей  момент  не  був  матеріально-відповідальною  особою  і  з  10.05.2016 року  знаходився  у  відпустці.

    Згідно  поданої заяви Борисюку В.Г. був виписаний  наряд  на відпуск лісопродукції з Лешнівського лісництва №111  від 23.05.16р.  Ним  було  відібрано  ші ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: brodylg | Дата: 11.07.2016 | Коментарі (0)

        Цьогоріч природа не перестає нас дивувати. То нестерпна  спека, то поривчасті вітри, то дощ з градом. В ніч з  20 на 21 червня 2016 року на території Бродівського району пройшов ураган  з грозовим дощем. Сильні пориви вітру наробили лиха в населених пунктах. Вивернуті з корінням дерева, зірвані  дахи, розкинуті копиці сіна-результат негоди.  Епіцентр лиха  припав на лісові масиви, які не встояли  від  буревію. В  Лагодівському лісництві пройшов вітровал,  який вивернув  з корінням та поломив дерева  сосни звичайної. На даних площах проводяться обстеження пошкоджених насаджень на предмет проведення суцільних санітарних рубок.

 

Переглядів: 327 | Додав: brodylg | Дата: 30.06.2016 | Коментарі (0)

                   Ми всі знаємо, якої великої біди завдає пожежа, що приносить в наш дім горе і розруху. Некерований вогонь за короткий час знищує матеріальні цінності, надбані на протязі багатьох років, а в непоодиноких випадках забирає найцінніше – життя людини.

     Особливо страшне це явище в лісі, коли в гарячому пеклі гине все красиве і живе. Прикладів, коли вирували  пожежі в лісах на Землі, можна навести безліч. Слава Богу та пильності лісівників, в нашому лісгоспі за останні роки не виникало вогняних катаклізмів, не було великих пожеж, а якщо траплялись   загоряння в лісових масивах, то вони оперативно ліквідовувалися. Та краще, щоб і таке не траплялося ніколи.

     Щороку, враховуючи високий ступінь пожежної небезпеки у лісах, працівники Державного підприємства „Бродівське лісове господарство” виконують необхідний компле ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Додав: brodylg | Дата: 29.06.2016 | Коментарі (0)

          З 16 по 18  червня  на території Підкамінського лісництва у  кварталі 52 відбувся туристичний зліт учнів  за ініціативи  Підкамінського деканату  Жовківської єпархії. У зльоті  прийняли участь Підкамінська, Попівецька, Паликоривецька, Вербівчицька, Пеняківська, Наквашанська, Орихівчицька, Маркопільська, Звиженська парафії. На даній території   відпочивали  понад 200 дітей віком до 15 років, вчителі шкіл та священники.  Всі три дні перебування на природі для дітей проводились катехитичні навчання, туристичні змагання, орієнтація на місцевості, виживання на природі без благ цивілізації, екологічне виховання.  Кожна  парафія  мала свої палатки і діти по черзі готували на  вогнищі  смачні  страви, прибирали, приймали участь у конкурсах. В  екологічному вихованні дітей  допомогли також  працівники ДП «Бродівський лісгосп».  Головний ... Читати далі »

Переглядів: 301 | Додав: brodylg | Дата: 27.06.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 45 46 »
1545
Copyright MyCorp © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz